dinsdag 17 november 2009

Aankomst in Australië

Op het laatste moment hebben Joost en Marieke besloten om toch het huis maar in Nederland te laten, want het huis dacht dat het dat hele eind toch niet zou kunnen vliegen. Het huis is wel een beetje jaloers dat het de andere kant van de wereld niet te zien krijgt, maar aan de andere kant is het ook wel gezellig in Nederland met de katten en Joost de Huisoppas. Vanaf hier zal het blog van Huis op Stelten daarom tijdelijk worden overgelaten aan Joost en Marieke, die vertellen wat er allemaal gebeurt op reis.

Nou, bij deze dan het eerste bericht uit Australië! Zondagochtend vertrokken we vanaf Schiphol naar Singapore, alwaar we 12 uur later aankwamen. Ondanks een enorm slaaptekort zijn we Singapore ingegaan om toch de stad even te bewonderen. We hebben ons voor een keertje maar enorm toeristisch gedragen: we zijn met een toeristenbus door de stad gereden en in het grootste reuzenrad ter wereld geweest. Het uitzicht van bovenaf was inderdaad erg mooi, maar eigenlijk was de constructie van het reuzenrad zelf veel interessanter. Daarna weer terug naar het vliegveld, slapen, slapen, meer slapen en toen het vliegtuig naar Australië in. Dinsdagochend kwamen we dan eindelijk aan in Adelaide. Na de rit naar Ingrid's huis hebben we de rest van de dag vooral besteed aan het wegslapen van de jetlag. Aangezien Adelaide momenteel last heeft van een vroege hittegolf (vandaag word het 39 graden), gaan we vanmiddag maar eens lekker zwemmen in zee. Meer daarover in de volgende update!

4 opmerkingen:

  1. 39 graden? Ik geef toe dat het wel wat warmer mag dan het nu in Nederland is, maar daar zou ik ook niet gelukkig van worden :) Hopelijk ben je wat afgekoeld in zee (en niet (te erg) verbrand :))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopenlijk zijn jullie intussen helemaal bijgekomen van het reizen. Leuk om te horen wat jullie doen op deze verre reis. :)

    Groetjes Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hi hi
    is inderdaad wel wat erg warm, maar ik ben wel jalours met al die donkere wolken en regen....vet gaaf man!!

    groetjes, ook van Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Woeeeeeh doe mij ook wat warmte en zee: mriek- en joost-beren, straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal!

    Al is 39 graden idd wellicht een beetje overdreven...
    Indrukwekkende foto's trouwens zeg! Ben benieuwd naar de volgende belevenissen.

    Liefs,
    Sas

    BeantwoordenVerwijderen