donderdag 17 december 2009

Schattige stadjes en winderig weer

Het is weer tijd voor de wekelijkse update :-) Toevallig zijn we weer net terug van een lange wandeling, net als vorige keer. Blijkbaar combineert spierpijn goed met het bijwerken van blogs.

De dag na de lange wandeling in Tongariro van vorige week zijn we naar Napier gereden. Deze stad licht aan de oostkust van het noordeiland, en is rond 1930 vrijwel geheel verwoest door een enorme aardbeving. Dit heeft het aparte effect gehad dat de hele stad is herbouwd in Art Deco stijl, wat iets te maken heeft met redelijk strakke gebouwen met heel veel decoraties in de gevels en plafonds enzo. Wij waren wel nieuwsgierig hoe dat er dan ongeveer uitziet. Het blijkt een erg leuk stadje te zijn en de art deco gebouwen waren vaak erg mooi, vooral een bepaald hotel dat iets met binnenplaatsjes en grote veranda's had gedaan. Daarnaast had het een boel leuke winkeltjes voor als je even een stijve nek had van het omhoog staren naar de gevels, waaronder een heuse LARP-shop met erg stoere zwaarden en een eigenaresse die eruit zag alsof ze de tweehanders daadwerkelijk kon hanteren :-)

Na Napier zijn we in twee etappes doorgereden naar Wellington, met daartussenin een dagje uitpuffen op een camping tussen niks en nergens, alwaar we een boel bordspelletjes hebben gespeeld. Des avonds heeft het daar gigantisch gehoosd en gewaaid, wat de nachtrust niet helemaal bevorderde. Het bleef tot de aankomst op het zuideiland erg winderig daarna. Onderweg naar Wellington op de tweede dag zijn we nog gestopt bij Mount Bruce Wildlife Centre, waar je allerlei vogels in het semi-wild kon spotten. In het Kiwi-huis (de vogel, niet het fruit) zagen we een Kiwi zichzelf nogal schattig 'wassen' met zijn enorme snavel. (In kiwi huizen is dag en nacht omgedraaid, omdat Kiwi's nachtdieren zijn en ze anders niet actief zouden zijn voor de nieuwsgierige mensen.)

In Wellington zelf hebben we weinig tijd besteed, het was er koud en winderig, wat niet motiveerde tot uitgebreide ontdekkingstochten. We zijn nog even het nationale museum van Nieuw Zeeland doorgehobbeld. Het is een erg goed opgezet museum, waar we uiteindelijk wat weinig tijd voor hebben genomen, waardoor we een aantal interessante stukken over hebben geslagen aangezien we de ferry naar het zuideiland moesten halen. Desondanks leuk om te zien.

Daarna gingen we dus met de ferry naar het zuideiland. Deze trip was winderig en koud. Dit kan wellicht wat te maken hebben gehad met het feit dat ik buiten wou blijven omdat ik niet zeeziek wou worden... maar dit heeft mij wel beloond met het zien van een dolfijn, die heel even voor de ferry voorbij sprong. Verder verliep de overtocht rustig en kwamen we veilig aan in Picton.

In Picton hebben we een ochtendje door de Marlborough Sounds gewandeld (stel je een heuvellandschap voor dat half onderwater is gelopen). Daarna zijn we doorgereden naar Nelson, wat wederom een schattig stadje was. Hier hebben we lekker gewinkeld en allerlei schattige art galleries bekeken, waaronder het miniwinkeltje van de juwelier die The One Ring heeft gemaakt voor die film van Tolkien over die ring ;-p

Vervolgens zijn wij vanaf Nelson langs de kust naar het noorden gereden voor het Abel Tasman National Park. Dit park bestaat uit een boel kust, met schattige strandjes en eilandjes en baaitjes en blauw water, met daarachter stevige beboste kliffen/heuvels. Hier hebben wij vandaag een stevig stuk van de Abel Tasman Track gelopen, wat de kliffen/heuvels en de kust zigzagt. We hebben ons per watertaxi (= speedboat) op ongeveer 23 kilometer van onze auto laten parkeren, waarna we terug zijn gesjouwd langs voorgenoemde wandelroute. Dit leverde erg mooie uitzichten over de baaien op, en schattige stroompjes en riviertjes onderweg, en erg zere voeten van de Marieke, die net haar wandelschoenen had laten verzolen. Volgende keer toch eerst op een korter stukje inlopen... :-) Dat brengt ons dan weer bij het einde van deze week!

PS: joepie, eindelijk een verbinding met goeie upload snelheid. Heb ik in elk geval tot en met Taupo ongeveer foto's op Picasaweb kunnen zetten :D

4 opmerkingen:

  1. Hoop dat je snel weer van de spierpijn & pijnlijke voeten af bent :) Had je je schoenen daar laten verzolen? Anders verbaast het me dat je niet eerder last had...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het ziet er alweer echt helemaal super uit!!!
    Misschien dat ik nu ook wel durf.....
    Leuk om op deze manier nog een beetje contact te houden en te horen wat jullie allemaal aan het doen zijn!!!

    groetjes
    Jeroen en Elske

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yep, ik had de schoenen in NZ laten verzolen, maar gelukkig de dag erna al geen last meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel erg fijne feestdagen toegewenst vanuit het koude, natte en witte nederland!!!

    groetjes

    Jeroen & Elske

    BeantwoordenVerwijderen